Това заяви пред Нова телевизия Бойко Станкушев от Антикорупционния фонд. Повод

...
Това заяви пред Нова телевизия Бойко Станкушев от Антикорупционния фонд. Повод
Коментари Харесай

Бойко Станкушев: Прокуратурата ще разпита ключов свидетел - Ивайла Бакалова. Тя знае всичко за БарселонаГейт

Това съобщи пред Нова телевизия Бойко Станкушев от Антикорупционния фонд. 

Повод за коментара му е новината, че прокуратурата ще изиска имунитета на Бойко Борисов като народен представител, както и последните развития по следствието за къщата в Барселона, замесила името на водача на ГЕРБ в скица с пране на пари. 

 Години наред не бе ясно какво тъкмо се случва и работи ли прокуратурата по следствието, само че след хипотетичния атентат против основния прокурор Иван Гешев и разгоралята се война сред него и Борислав Сарафов се заприказва, че обвинител №1 съзнателно държи на трупчета делото по БарселонаГейт. Сарафов също така съобщи, че с него се е свързал човек, който му е споделил, че следствието би трябвало да бъде прекъснато. 

Междувременно от прокуратурата отхвърлиха тези обвинявания. За да поддържат казаното разгласиха и прессъобщение, в която обясниха, че по проблема се работи интензивно и се превеждат задгранични документи. Малко по-късно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов бе привикан на разпит.

Днес разпитан ще бъде Валентин Златев, някогашният началник на " Лукойл ". Той ще би трябвало да дава отговор дали от него са били обезпечени парите за първокласния парцел в Испания.

" За БарселонаГейт се приказва от дълго време, само че не е имало развиване. Очевидно нещо е станало. Прокуратурата към този момент не е толкоз капсулирана и монолитна, а нещо друго - позволявам, че вътре има прокурори, които са се еманципирали от разнообразни въздействия. Едни се еманципират от Иван Гешев, както видяхме Сарафов ", добави Станкушев.

 

Станкушев разяснява и следствието на Антикорупционния фонд “Осемте джуджета ”. Днес се чака изявление на АКФ с някогашната брачна половинка на следователя Петьо Петров - Еврото Любена. Вчера бе извършена профилирана акция в ресторант, който е обвързван с Петьо Еврото. Малко по-късно той бе разгласен и за търсене.

 

“Любена не удостоверява всичко. Това е съществено продължение на следствието. Нищо обаче не отхвърля. Добавена стойност ще има, в случай че може да се еманципирла изцяло от тези, от които е била подвластна. Тя е много състоятелен човек, има какво да губи. Има и дете ”, описа още Станкушев. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР